De Kampioenen

21 april vandaag: de dag waarop de Kolonels in 1967 de macht grepen, en dit jaar ook het begin van de Griekse Goede Week. Zaterdag werd de opstanding van Lazarus gevierd (met de Lazarakia gebakjes) en gisteren was het palmzondag (in Griekenland met ECHTE palmbladeren gevierd).
Ook gisteren liep het kampioenschap voetbal in de Griekse eerste klasse af. In Piraeus werd dat weer gevierd met vuurwerk: Olympiakos is namelijk voor de 11de keer in 12 jaar kampioen. Of toch niet? Want in Noord-Athene, in Nea Filadelfia, vierden ze ook bij AEK.
Wie is er dan kampioen? Dat zal een beslissing worden voor het Hof van Arbitrage voor Sport. Hoezo? Een aantal weken geleden verloor Olympiakos van degradatiekandidaat Apollon Kalamarias. DIe hadden een voetballer opgesteld, ene Wallner, die blijkbaar al bij 2 andere ploegen had gespeeld in hetzelfde seizoen. Wat niet toegestaan is, blijkbaar. Kalamarias beweerde dat de speler uitgeleend was, en dat er in dat geval geen probleem is. Wat blijkbaar ook weer waar is.
Een Griekse rechtbank heeft Olympiakos gelijk gegeven, waardoor de ploeg ondanks verlies toch de punten toegewezen kreeg. Apollon Kalamarias ging in beroep en stapte naar Lausanne. Indien de ploeg nu toch gelijk krijgt, dan is Olympiakos de 3 punten kwijt en is AEK kampioen.
Uitkomst later op de dag.

Update 15:00u: zoals verwacht heeft het Hof van Arbitrage voor Sport beslist in het voordeel van Olympiakos. Het feest zal vanavond weer losbarsten in Piraeus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *