Langere openingsuren voor archeologische sites in lente en herfst

Eindelijk, zullen we maar zeggen: het ministerie van Cultuur heeft besloten dat de openingsuren van een aantal archeologische sites zullen worden uitgebreid in de lente en de herfst. De nieuwe regeling gaat morgen van start. Het gaat om 33 sites in heel Griekenland, die zo wat 95% van alle bezoekers over de vloer krijgen. Uiteraard is het Parthenon op de Akropolis er bij, maar ook Olympia, Knossos en Akrotiri in Santorini. De sites zullen geopend zijn van 8 uur in de ochtend tot 8u in de avond. Bedoeling is dat de openingsuren zullen gelden tot eind oktober.

Geen slecht idee, want de meeste toeristen die in de lente en de herfst komen, zijn meer geïnteresseerd in de oude geschiedenis van Griekenland dan in een strandvakantie. In 2013 hebben 17,8 miljoen mensen Griekenland bezocht en 12 miljoen onder hen hebben de archeologische sites en musea bezocht. In 2014 verwacht men 18,5 miljoen bezoekers.

 

7 thoughts on “Langere openingsuren voor archeologische sites in lente en herfst

  1. Heel goed… Hoop dat het ook in Mystras is, want ik had gister een gast die wilde de ‘Byzantijnse’ berg bekijken, maar het was al 3 uur…sluitingstijd. Ze is toch gegaan en vond ergens een doorgang en heeft de zaak in haar eentje verkend …want ze moest vroeg vanochtend al weer weg…In de zomer is ‘Mystras’ wel open van 8-8 mits er genoeg vrijwilligers zijn. Inderdaad, de grootste toeloop…is in voorjaar en najaar. Hoogzomer klimt men niet zo graag al die trappen op en af…

  2. Eindelijk!

    Ik was vorige week nog in Thessaloniki en bij een bezoek aan de Witte Toren had ik het met mijn reisgezelschap nog over het feit dat het niet normaal was dat je na 15.00 uur geen musea meer kan bezoeken… daarop antwoordde een museumbewaker die meeluisterde dat vanaf 1 april de zomerregeling zou gelden en dat ze dan open zouden zijn tot 20.00 uur.

    Indien Griekenland als toeristische bestemming wil groeien, vooral buiten het hoogseizoen, zijn zulke initiatieven eigenlijk de evidentie zelf.

  3. Zeker een goed initiatief maar is er ook iets bekend over de arbeidsvoorwaarden van het personeel? Ik hoorde dat een kennis van een vriend was ontslagen op Dilos, waarschijnlijk om plaats te maken voor een goedkoper personeelslid, dat zou met deze nieuwe regel te maken kunnen hebben.
    Misschien via de ESPA met een salaris van 480????

  4. Eigenlijk spelen de openingsuren geen rol. Meestal wordt er toch gestaakt.

  5. Maar wel nog steeds op maandag dicht want zondag’s open, neem ik aan?

  6. op de dagen dat wordt gestaakt, gaan de deuren open. is zondag avond bij wet geregeld, en met krappe meerderheid door heen gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *