Parkeren

Autorijden in Athene is vaak een hele beproeving -zeker op een dag als vandaag, wanneer het openbaar vervoer weer lam ligt. Maar vaak nog erger is de zoektocht naar een parkeerplaats. Het is zo erg dat mensen in wandelstraten parkeren, of op de hoek van de straat, of zelf dubbel of driedubbel. Soms moet je wel een half uur rondrijden voor je een plaatsje vindt. Er zijn gewoon te veel auto’s voor een stad die daar nooit voor gebouwd was (overigens worden de meeste auto’s geblustst wanneer ze geparkeerd staan).
Een slimme jongen heeft daar wat op gevonden: www.parkaro.gr! Mensen die een parkeerplaats hebben (een garage of wat dan ook), maar die niet de volledige 24 uur gebruiken, kunnen nu hun plaats verhuren tijdens bepaalde uren. Via de site kun je de plaats huren. Of de inkomsten ooit zullen worden aangegeven, betwijfel ik, maar dit is dan ook Griekenland.
Je kunt ook op zoek gaan naar iemand die werkt waar jij woont, zodat je parkeerplaatsen kunt uitwisselen op het moment dat je op kantoor bent. In dat geval betaal je niets: je wissel gewoon je parkeerplaats uit.
Erg vindingrijk vind ik dat, en er zijn al mensen die er gebruik van maken. Zelf heb ik het niet nodig: ik ga altijd met het openbaar vervoer naar het werk (behalve vandaag dus, en ook morgen met de algemene staking), en in mijn buurt in Piraeus valt het parkeerprobleem nog enigszins mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *