Chaos

Vandaag lijkt het wel alsof alleen nog anarchie regeert in Griekenland. 19 krachtcentrales zijn buiten werking gesteld door de stakende werknemers van de elektriciteitsmaatschappijen. Grote delen van Griekenland zitten voor uren zonder elektriciteit. De bevolking wordt aangeraden om geen liften te gebruiken, de meeste verkeerslichten in Athene en Piraeus werken niet en er is natuurlijk een verkeerschaos van jewelste. Zonet zijn 2 trams tegen elkaar gebotst als gevolg van een elektriciteitspanne.
En ondertussen ziet het er naar uit dat de stakende werknemers van de Griekse Nationale Bank de beurs van Athene nog maar eens een dag plat zullen leggen. Enkel bij privé banken kunnen betalingen worden verricht. Investeerders kunnen geen aandelen kopen of verkopen, laat staan dat ze kunnen worden uitbetaald. Thuis zijn tot nu toe van elektriciteitspannes gespaard gebleven. Op het werk staat de generator klaar. Gisteren is de stroom hier 2 keer uitgevallen. De schade aan de economie is nu al enorm.
En ondertussen krijgen we de voorbije week bijna dagelijks nieuws dat er iemand hier of daar vermoord is. Gisteren is het politiebureau van de burgerpolitie in Pagkrati, een wijk in centraal Athene, aangevallen door een bende van 20 gemaskerden.
En wat houdt de bevolking bezig? De naam Macedonië. Ik begrijp best dat dit belangrijk is, maar ik vind toch dat een aantal mensen hun prioriteiten verkeerd hebben dezer dagen.

Update 07-03-2008: En we doen er nog een schepje bovenop. De plaatselijke autoriteiten gaan nu ook staken. Dat betekent dat er geen vuilnis meer zal worden opgehaald de komende dagen: de overheid roept op om geen vuilnis meer buiten te zetten. Misschien moeten we het maar in de lift zetten, die we toch niet kunnen gebruiken omdat er misschien een stroompanne zou kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *