Eurosong à la grecque

Vlaanderen beslist pas op 9 maart wie naar Belgrado mag, maar Griekenland beslist vandaag. De openbare omroep heeft dit jaar 3 artiesten en nummers geselecteerd (geen preselecties en shows me semi-nazistische logo’s, zoals in Vlaanderen). Ik toon ze hieronder:
1. Kalomira (een naam die zoveel betekent als “goed geluk/lot”), een Grieks-Amerikaanse die hier een of andere reality/zang/wedstrijd heeft gewonnen. Ze woont al een aantal jaren in Griekenland en nog steeds beheerst ze (bewust wellicht) de taal niet. Ze gedraagt zich als een irritant onschuldig klein kind en is de favoriete.
2. Chrispa, die het voorprogramma van de Griekse zanger Notis Sfakianakis verzorgt (ze maakte vooral indruk toen ze traditionele volksliederen uit het noorden van het land vertolkte). Een volbloed Griekse.
3. Kostas Martakis, een Kretenzische jongeman die het moet hebben van zijn blauwe ogen. Ligt goed bij de (vooral jonge) Griekse vrouwen. Ik heb geen idee waar hij opeens vandaan komt; zijn Engels accent is tenenkrullend.

U kunt weliswaar niet stemmen. U kunt het wel in België. Daarom even dit: stuur die Paranoiacs naar Eurovision. Niet als protest of wat dan ook. Het zijn maten van mij en zeer fijne kerels. En ik kan u verzekeren dat ze Griekse stemmen zullen krijgen!

Kalomira

Chrispa

Kostas Martakis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *