Huisbrandolie

Vanaf vandaag gaat er een nieuw systeem voor het leveren van huisbrandolie van start. Een nieuw systeem, want het oude systeem zat vol gaten en zorgde voor een enorme belastingontduiking. De leveranciers van huisbrandolie kochten hun voorraden zonder BTW rechtstreeks bij de raffinaderijen. Vaak werd daar geen factuur afgeleverd, en de leveranciers leverden dan ook nog eens aan de eindgebruikers zonder factuur waardoor ze geen BTW aanrekenden. De overheid kon totaal niet nagaan hoe veel huisbrandolie werd verkocht in Griekenland.
Vanaf vandaag gaat het dus anders. Aangezien de overheid geen geld heeft voor controleurs, heeft ze het volgende systeem op poten gezet. De leveranciers kopen nu bij de raffinaderijen huisbrandolie en betalen de hoger BTW zoals die wordt geheven op gewone benzine. Nadien verkopen ze hun huisbrandolie aan de eindgebruikers aan de lagere BTW-aanslag en de regering geeft hen het verschil terug.
Vele leveranciers zijn het oneens met de maatregel om verschillende redenen, maar vooral omdat ze een internetaansluiting moeten hebben om met het systeem te kunnen werken en velen hebben die niet. En nu we een steenkoud weekend verwachten met temperaturen die niet boven het vriespunt zullen komen, hebben vele leveranciers besloten om geen huisbrandolie te leveren. Ze zeggen dat ze niet willen worden gechanteerd door de regering, maar ik vraag me af wie hier wie chanteert als je geen huisbrandolie wil leveren bij de koude die ons staat te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *