Ik heb de uitstekende Griekse documentairemaker Georgos Avgeropoulos hier al een keertje vermeld, in een post die over de goudmijn van Skouriës ging. Met zijn productiehuis Exandas Documentaries, leverde Avgeropoulos zijn producten aan de Griekse openbare zender ERT. De man heeft al een tijdje een nieuwe documentaire klaar over de Griekse economische crisis: Agorá – From Democracy to Market.

U heeft misschien de bekendere documentaires met hetzelfde thema, Debtocracy en Catastroika gezien, van Aris Chatzistefanou. Die zijn ondertussen al een paar jaar oud. Zelf hou ik meer van de stijl van Avgeropoulos en zijn product is recenter, en dus ook dichter bij de realiteit van vandaag. Hieronder ziet u de trailer.

Avgeropoulos heeft met zijn documentaire al verscheidene Europese steden aangedaan, en ze daar vertoond. Misschien is hij zelfs al in Vlaanderen of Nederland geweest. Een paar weken geleden heeft hij voor zijn documentaire de Otto-Brenner prijs gekregen, toch goed voor 10.000 euro.

Indien u er geen problemen mee heeft om de documentaire in een gesynchroniseerde Duitse versie te zien, dan kunt u dat hier doen. Anders kunt u ook altijd de documentaire online kopen via de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *