Ik ben een week te laat met het nieuws, maar door een druk programma lukte het me niet om het volgende nieuws hier te posten.

Afgelopen week huldigde premier Mitsotakis een nieuwe lift voor rolstoeλpatiënten in aan de voet van de Akropolis. De lift is volledig bekostigd door de Onassis Stichting, die eerder ook al bijgedragen had aan de nieuwe paden in cement die boven op de rots waren aangelegd. Oh ja, en de Onassis Stichting heeft de Atheense burgemeester vorig jaar ook financieel bijgestaan om zijn (al dan niet geslaagde) kerstversiering te betalen.

De lift vervangt een oudere lift die het een tijd geleden had laten afweten. Mitsotakis huldigde de lift in op de Wereld Gehandicapten Dag. Maar het zou misschien nog wel eens een tijdje kunnen duren vooraleer minder validen en rolstoelpatiënten op de Akropolis te zien zijn, want Griekenland zit nog steeds in een lockdown die slechts mondjesmaat zal worden opgeheven.

Ondertussen blijkt de Akropolis te worstelen met de nieuwe cementen paden. Vanochtend brak er boven de stad een fikse storm los met heel wat regen. De hemel kleurde oranje-bruin hier boven Piraeus, wat wijst op zuidenwind die heel wat Saharazand meebrengt.

Het water op de Akropolis vond geen uitweg nadat de cementen paden er waren aangelegd, met als gevolg dat alles overstroomde. Op zich niet echt een ramp, want er waren geen bezoekers boven op de rots. Maar het doet je toch vragen stellen of er goed is nagedacht over de aanleg van de paden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *