Herinnert u zich nog dat Griekenland bussen had geleast om er op die manier voor te zorgen dat er niet te veel passagiers in 1 bus werden gedromd. Deze winter schoten het aantal coronabesmettingen de hoogte in en hoewel de overheid het steeds had over “persoonlijke verantwoordelijkheid”, was het als pendelaar onmgelijk om niet in overvolle metro’s of bussen te zitten. Het gevolg van structurele hervormingen, zullen we maar zeggen.

De oplossing was dus om bussen te leasen, hoewel dat niet meteen een succes was. Een aantal bussen in Athene en in Thessaloniki kon niet worden ingezet, omdat ze vanaf het begin defecten vertoonden. Dan waren er ook nog eens bussen waar de vensters niet open konden, zodat er geen verluchting was.

De saga van de bussen gaat ondertussen verder. Van de in totaal 180 bussen die zijn geleast, reden er tot afgelopen week ongeveer 120 tot 130 rond. De andere bussen vertoonden defecten.

In Thessaloniki had de gemeente 49 extra bussen geleast van de gemeente Leipzig en tot vorige week reden er daar 15 tot 17 van rond. Maar die laatste 15 tot 17 werden afgelopen woensdag uit circulatie gehaald. De reden? Ze hebben geen airconditioning en sinds een paar dagen stijgt het kwik hier in Griekenland tot ongeveer 40 graden.

Het wordt zo stilaan een klucht. Niemand heeft nagekeken of de bussen in konden worden gezet in Griekenland, met het klimaat dat hier heerst. Iemand heeft goed geld verdiend aan dat leasing contract, maar de burgers die het openbaar vervoer moeten nemen, betalen nu weer het gelag.

One thought on “Bussen – deel 2

  1. Godsgeklaagd…ze doen maar en het een na het ander draait uit op een fiasco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *