De laatste kop koffie van 2022 is gedronken, en zo meteen beginnen we aan de voorbereidingen van wat ze hier in Griekenland de laatste jaren ρεβεγιόν (reveillon) zijn gaan noemen. Waar pakweg 20 jaar geleden iedereen met de familie thuis gezelschapsspelletjes speelde tot middernacht, om daarna naar een of andere bouzouki af te zakken tot de vroege uurtjes van het nieuwe jaar, worden er nu meer en meer festiviteiten georganiseerd buitenshuis. Meer en meer restaurants hebben ook een feestelijke tafel, en wij gaan eveneens onze voeten onder een dergelijke tafel steken.

Gisteren liepen we nog een keer door feestelijk Athene, waar het bling bling-gehalte niet meer te vergelijken is met de situatie van pakweg 10 jaar geleden (hoewel halfnaakte dakloze mensen lagen te rillen in Ermou). En zoals overal de laatste jaren is politie uitgebreid aanwezig. De bus van de oproerpolitie was ook in feeststemming – de lichtjes blonken binnenin. Griekenland wordt steeds surrealistischer.

Maar goed, eigenlijk is deze laatste post van het jaar bedoeld om u mijn beste wensen voor 2023 over te maken. 2022 was alweer een jaar om snel te vergeten. Ik hoop dat ik meer mogelijkheden hebom volgend jaar terug wat meer positieve berichten te posten, want het is natuurlijk lang niet allemaal kommer en kwel.

Voor elk van u een goede gezondheid en veel vreugde in het nieuwe jaar.

7 thoughts on “Καλή χρονιά!

  1. Ook voor jou en wie jou nabij is, het allerbeste voor een hopelijk positief/ver 2023. We kijken al uit naar nieuwxe bijdragen.

  2. Voor jou en de jouwen een goede jaarwisseling met een gezellige ‘tafel’ en een nieuw jaar waarin positieve gebeurtenissen reden geven om kond van te doen…

  3. De allerbeste wensen voor 2023!

  4. ook voor jou en je dierbaren een heel gelukkig maar vooral een gezond 2023.

  5. Beste Bruno

    Een mooi 2023, met vrede aan de einder in. Oekraine, Jemen en elders op deze planeet.
    Ik wil je ook erg bedanken voor je blog. Ik lees die grondig en kijk telkens uit naar de volgende.
    Je collega Ivan De Vadder wordt wanhopig en moedeloos van de politieke in Vlaanderen.
    Nochtans zijn jullie , journalisten voor ons de bakens in deze wereld naar gerechtigheid. Volhouden!
    Een mooie nieuwjaarsdag,

    Claudine Huyghe

  6. Beste Bruno, de beste wensen voor 2023. En dank voor de boeiende en oprechte posts. Met hartelijke groet, Harry Barendse

  7. Beste wensen voor een beter, mooier en (sociaal) warmer 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *