Blogproblemen

U heeft het wellicht al bemerkt: de blog heeft de afgelopen dagen zware problemen gehad. De site was zelfs niet bereikbaar. De reden hiervoor is dat de harde schijf bij de provider het heeft begeven, en ze hebben alles manueel moeten overzetten.

De laatste backup is gebruikt, maar u heeft al gemerkt dat hierdoor de berichten EN de reacties van de voorbije week jammer genoeg verloren zijn gegaan.  Erg jammer, ik ga kijken of ik nog iets kan redden, maar het ziet er niet goed uit.

Ik kan er alleen maar de volgende les uit trekken: dagelijks een back-up maken is wellicht geen slecht idee.

23 thoughts on “Blogproblemen

  1. Ja Ja , we hadden het allemaal al wel door maar verdorie ,maak je er niet druk om !:)
    Van mijnentwege (onzentwege ?) heben we al genoeg van bugs, PC miseries ,black-outs ,etc dat het het jou werkelijke vergeven wordt . Daarbij heb heb je zoveel reacties dat je server het misschien meer aankan !:)

  2. Ha ja @Bruno, tijdig saven en bakuppen behoort al lang tot de eerste ITC les… :)-
    Inmiddels zijn we dus weer gelukkig ‘back in (your) town’ en zullen we weer kunnen genieten van ieders ‘logootje’ (hoe kwam je op die keuze?)

  3. Ha @peter, die logootjes zitten in de blogsoftware ingebakken. Ik vind het reuzehandig: ieder krijgt zijn eigen logootje toegewezen.

    Ook die recent comments en tags behoren tot de blog software en ik kan die een klein beetje aanpassen als het nodig is.

    @Jenny, ik denk niet dat ik/jullie de disk van de provider hebben doen crashen. Dat zou wat te veel eer zijn 😉
    Maar goed, we kunnen nu wel verder alsof er niets is gebeurd. Jammer dat ik jullie tips over GRiekenland niet meer heb 🙁

  4. @Bruno: gewoon een automatische backup laten nemen. Dat kan redelijk vlot en makkelijk :).

    @All: en net nu er inderdaad zo’n handige reistips op stonden. Jammer maar helaas 🙁

  5. Ha @Sakis, dat was mijn eerste reactie ook: net nu het door zoveel interactie zo interessant werd! Ik ken er niet zoveel van maar bij ons op het werk gebeurt er ook dagelijks een automatische back-up. Gelukkig heb ik de tips die voor mij bruikbaar waren nog op de valreep kunnen ’saven’ 🙂 Maar nu dat ik van mijn afkickverschijnselen verlost ben, wil ik wel “mijn” logootje terug @Bruno 😀 ik was er heel tevreden over! 😀

    Hier alvast mijn laatste (niet verschenen?) reactie op de andere reacties bij “vakantieplannen” (misschien frist dat het geheugen wat op?):

    @Bruno, tijdens één vakantie twee weken met de auto cruisen van Ipiros tot Thracië? Wij zijn vaak via Igoumenitsa, Metsovo en Kalambaka (de Katarapas) naar Chalkidiki gereden; van daaruit hebben we meermaals daguitstappen gemaakt naar Pella & Edessa en eenmaal naar Florina; en aan de reis van Chalkidiki naar Thracië (naar de ‘punaise van de landkaart’ zoals de inwoners van Orestiadha zeggen) hebben we een volledige vakantie besteed.
    Ik kan je alleen maar zeggen dat we tijdens die vakanties MURW waren gereden. Voor de route die jij voor ogen hebt, zou ik toch maar een maand uittrekken, tenzij het Noorden vanuit je autoraam wil bezichtigen 😉
    Wat je vakantie 2009 betreft: als je Ikaria toch zo ‘verlaten’ vindt, waarom dan niet Samos? Je vindt er alles: prachtig groen (o.a. in de omgeving van Ampelos), de stilte (breng een bezoek aan “the end of the World” in Limnionas), de rust en ongereptheid van het Zuid-Westen, voldoende cultuur en bezienswaardigheden (denk aan Pythagoras & Ireon) en steden als Karlovasi en Samos-Vathi (tot boven klimmen en je hebt een uniek uitzicht over de hele stad en de haven!). Voor elk wat wils dus; @Alexandra zal dat zeker beamen. Misschien kan je van daaruit met de ferry alsnog voor enkele dagen een bezoek brengen aan het pure, ruige, maagdelijke Ikaria; neem dan vooral het openbaar vervoer vanuit Agios Kyrikos naar het noordwesten van het eiland en je wordt getrakteerd op adembenemende uitzichten (niet alleen figuurlijk, maar zeker ook letterlijk! – ik heb al veel meegemaakt in GR wat de staat van de wegen betreft, maar dit sloeg werkelijk alles!).

    @Bruno(cfr Bobtje), bestaat de kans niet in november dat het sneeuwt, daar in de bergen van Thessalië?

    @Julie, ik ga zeker niet nalaten jouw website uit te pluizen voor ons vertrek!

    @Bertinos, d’amusement op Thassos! Zorg er alleen voor dat je niks met je gezondheid aan de hand krijgt… Mijn dochter heeft er ooit eens in de zee (op “golden beach”) een scherp stuk marmer in haar enkel gekregen. Er gaapte een héél diepe wonde in haar enkel, je kon zo diep in het ‘gat’ kijken dat je haar pezen kon zien, tot op de knook. Snel op zoek naar een dokter, maar die bleek die dag geen dienst te hebben. Dan maar naar de ‘dichtstbijzijnde’ dokter, maar die woonde aan de andere kant van het eiland. Tja… op die tijd hebben we dat ‘gat’ ontsmet, toegeknepen en afgeplakt met speciale pleisters. Dat hebben we driemaal daags nauwgezet gedaan, 10 dagen lang en op het heetst van de dag lieten wij haar boven/in het water bengelen terwijl we haar bij haar voetjes vasthielden (Michael Jackson was niet de eerste ;-)), zodat het kind zich ook eens kon verfrissen. Voor de rest zijn onze vakanties op Thassos te lang geleden om er iets zinnigs te kunnen over zeggen; ik herinner het me als een klein, lieflijk, mooi eiland, met veel ‘goeie zee’ en een gezellig haventje in de hoofdstad.

  6. @Bruno, oef wat een opluchting dat we je blog opnieuw kunnen bereiken! Zo zie je maar hoeveel interesse je telkens opwekt bij je lezers!!!
    Helaas merken we ook dat zelfs de modernste technologieën het af en toe laten afweten!

  7. @ Bruno,

    Sorry, maar als je het mij vraagt ligt er toch wel een grote schuld bij jou provider. Bij mij heb ik zelfs niets op mijn pc staan, ik bedoel dan niet de website, wel de info. Waarom? Omdat mijn provider dagelijks een backup maakt naar een reserve server. Dus als de eerste server het laat afweten dan zetten ze die backup terug en het enige dat ik kwijt ben is de info van de dag waarop het gebeurt is.

    Enfin, niets aan te doen, weg is weg.

    Ik had al in de smiezen dat er iets gebeurd was….

    Maar we blijven volgen, zeker weten.
    Succes…!
    Bobtje

  8. Je hebt natuurlijk gelijk, @Bobtje, maar providers kunnen niet garanderen dat ze al je data kunnen recupereren. Het is altijd verstanding om zelf ook een back-up te maken.
    Ik heb nu wel een bericht gekregen dat het nog steeds niet allemaal in orde is, dus misschien hebben ze nog recentere berichten kunnen redden; alleen zijn die nog niet te zien.

    En @Hans, tja, het zijn Linux boxes, dus geen Sun/Solaris 😉

    @Roosje, is je nieuwe logootje goed zo? Ze worden automatisch gegenereerd, dus ik kan jou geen specifiek logootje geven. Eens kijken dit weekend of daar geen widget (zo heten die dingen die je aan je blog kunt toevoegen) voor bestaat.

  9. Euhm… @Bruno, op mijn scherm is er helemaal geen logootje achter mijn naam te zien, snif, snif 🙁 (en ook niet achter die van @Bobtje, @Sakis en @Peter; de anderen in deze post wel – ik heb de indruk dat ie om de 2 reacties een logootje toont.)

  10. @Bruno: welke bestemming is het geworden?
    @Roosje: Pella was een grote teleurstelling. Klein, slordig museumpje met een paar mozaïeken, en aan de overkant wat muren rond de agora. Geen uitleg, geen plannetje, geen schaduw, maar wel een hoge inkomprijs… Schril contrast met het nabije Vergina.
    Bedankt voor de tip ivm Thassos.
    @All: weet iemand iets meer over het graf van de moeder van M. Alexander? Da’s naar ‘t schijnt intact!

  11. @Roosje, he? Dat is vreemd; ik zie hier wel de logootjes. Misschien een keertje refreshen terwijl je de shift-knop ingedrukt houdt?

    @Bertinos: ik zal in een volgende post wel zeggen wat de bestemming is geworden, en ook de reden waarom we er voor hebben gekozen. Ik hou je dus nog even in spanning … 😉

  12. Ik gok op Chios, @Bruno 😉

    @Bertinos, volledig mee eens, wat Pella betreft! Het was één grote desolatie. Geen mens te bespeuren, alles lag er in een verkommerde staat te blaken in de zon, van enig onderhoud was geen sprake, kortom: complete verwaarlozing. Een schoolvoorbeeld van hoe de modale Grieken omgaan met hun cultureel erfgoed. Maar als ze daar in Athene een nieuw museum zetten, komt hun Griekse inborst ineens terug opzetten en schreeuwen ze moord en brand om hun friezen.
    Hi @Bertinos, in Thassos hebben we ook een poging ondernomen om de hoogste top te beklimmen. Het was goed te doen, in die zin dat de paden zich in een groene omgeving slingerden, rijk aan schaduw en pijnbomen. Helaas hebben wij de top niet gehaald, the kids waren net iets te klein om dat aan te kunnen. Maar als je graag wandelt, moet je dat zeker eens doen.

    @Bruno, hier jammer genoeg nog steeds geen logootje te zien :-(, ondanks je tip.

  13. En hierboven weer wel een (mijn 🙂 )logo @Bruno, dus zoals ik vermoedde: om en om. En nu stop ik erover!

  14. En nu @Roosje? Ik heb iets anders geprobeerd…

  15. Haha @Bruno, wat een klucht!
    Hier nog steeds om en om en ik vond de andere embleemkes véél mooier 😀

  16. @Roosje, ik snap er niets van: hoe komt het dat jij geen logo ziet? En wat betekent “om en om”? 😉

  17. Haha, het begint hoe langer hoe meer op een Griekse tragikomedie te lijken 🙂 .
    “Om en om” betekent in Limburg: 1 reactie met logo, de 2de reactie zonder logo, de 3de reactie weer met logo, de 4de reactie zonder logo, enz…
    Concreet wat deze post betreft: @Jenny=eerste reactie heeft een logo, @Peter=tweede reactie heeft geen logo, jij=derde reactie hebt weer wel je logo, Sakis=vierde reactie heeft dan weer geen logootje, enz enz… Of m.a.w. alle reacties die in chronologische volgorde een oneven getal hebben, hebben een logo; alle even reacties in de chronologie hebben hier geen logootje. Dus aangezien dit de 18de reactie is die ik hier typ, zal ik zo dadelijk geen logootje vertonen. Zo duidelijk genoeg? Je link opent ook niet meer zo supersnel als weleer; dat trage, ellelange wachten was nu net één van de pijnpunten bij de Standaard waar ik me telkens weer aan erger(de).
    Maar ben ik nu echt de enige met deze om-en-om-logo-verschijning?
    Echt lief hoor @Bruno, het terugplaatsen van de oude logo’s en de moeite die je je getroost, maar trek het je niet langer aan; ik zal er heus niet van wakker liggen 😉

  18. Ben eens even gaan piepen bij de vorige post (“Wonderkind Michalis”, “Snelle overheidsdienst”) en merk dat ook daar de logo’s “om en om” te zien zijn, terwijl dat vóór de crash niet het geval was, dus aan mijn PC ligt het dan toch niet. Ook het openen van de link en de commentaren ging stukken sneller voor de crash; dat vond ik net zo super aan je website.
    Maar eigenlijk wilde ik gewoon nog eens mijn logootje zien (dit is de 19de(!) reactie) 🙂 😀 🙂

  19. @Roosje,als alles gesmeerd loopt,is het leven eentonig .Wij zijn gewoon aan black-outs,txt out of order,onderbrekingen van de TV,idem voor Internet, en nu komt het zomerseizoen aan :watergebrek !Alhoewel onze albanese wateropziener erg attent en hulpvol is zogauw hij doorheeft dat je geen misbruik maakt.
    @Bruno,ik ben een beetje jaloers op de mooie logo’s die anderen hebben !:):)

  20. ‘Mijn’ logo @Bruno.
    Maar dat logo verschijnt ook wel naast mijn naam bij sommige van mijn reacties; ook de andere logo’s verschijnen wel (bij een oneven reactie) of niet (bij een even reactie) naast ieders naam. Bijvoorbeeld bij die van 10/07/09 om 10u51 p.m. staat wel mijn logo, omdat dat de 19de (oneven) reactie is; naast die van Jenny op 11/07/09 om 10u04 a.m. bijvoorbeeld staat geen logo omdat dat de 20ste (even) reactie is, maar bij haar eerste (oneven) reactie van 09/07/09 2u27 p.m. staat dan weer wel haar logo.
    Dat een mens geen vat heeft op de natuur, is het mooie (en soms nare) aan deze wondere wereld, maar een mens wil wel controle hebben over op de wetenschap, over een door mensen vervaardigd machientje. Ik begrijp dus je vastberadenheid wel @Bruno, ’t is echt vreemd hé.

  21. Hier ook logootjes om en om. Witte achtergronden met, lichtblauwe zonder. Maar ze laten me eigenlijk koud, hoe dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *