Nieuwsflits

De laatste groene long van Athene is 2 weken geleden in de vlammen opgegaan. Vandaag staan de  bomen op de flank van Hymettus in brand. Vanuit het Hilton hotel is te zien hoe 6 vliegtuigen en 3 helikopters het vuur onder controle proberen te krijgen. Met de felle wind is dat erg moeilijk. De nieuwe ringweg om Athene is afgesloten voor het verkeer.
Hymettus ligt net buiten het centrum van Athene, en is al jaren gegeerd terrein voor projectontwikkelaars. Of de brand aangestoken is, zal nog moeten blijken, maar het ziet er wel naar uit dat de toekomst van Athene er zwartgeblakerd zal uit zien.

Update 17/07/2007: Uiteindelijk zijn er heel wat aanwijzingen dat de brand was aangestoken: er waren 3 brandhaarden op hetzelfde moment, en getuigen hebben ontploffinkjes gehoord en 2 mannen zien wegvluchten op bromfietsen zonder nummerplaten. Overigens gaan de bewoners van de buurt ook niet vrijuit: zij gebruiken het bos namelijk als een stortplaats: het lag er vol gebroken glas, olie, batterijen en nog ander ontvlambaar materiaal.

En als klap op de vuurpijl (vergeeft u mij de woordspeling) werden in het afgebrand gedeelte wapens gevonden: een kalashnikov, een riot gun met afgezaagde loop, handgranaten en nog meer ontplofbaar tuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *