Nog even…

…en dan weten we of de wereldbevolking de Atheense Acropolis als 1 van de nieuwe 7 wereldwonderen beschouwt. Ik heb niet de indruk dat de Grieken er van wakker liggen, maar het is wel een feit dat de pagina met de huidige volgorde op de site niet meer te raadplegen is wegens de te grote vraag. Er is dus toch wel interesse voor de nieuwe 7 wereldwonderen.
Hoewel het Parthenon zeker niet de grootste of best bewaarde Griekse tempel is, sta ik toch steeds vol bewondering te kijken naar de rots in het centrum van Athene. Vooral ‘s avonds, met de feeërieke verlichting, blijft het een schouwspel om u tegen te zeggen. Toegegeven, ik heb maar 4 van de kandidaat-wereldwonderen in het echt gezien (Akropolis, Colosseum, Petra en Eiffeltoren) maar daar bekleedt de Atheense tempel voor mij toch wel de 2de plaats (Petra is net iets mooier).
Ik heb het gevoel dat Griekenland morgen toch in de prijzen zal vallen, misschien omdat veel mensen oude bouwwerken nog net iets indrukwekkender vinden dan nieuwe, zeker wanneer je je afvraagt hoe men die dingen destijds kon bouwen. Maar misschien komt de Akropolis in het selecte lijstje, omdat ook de oude 7 wereldwonderen allemaal Grieks waren en omdat er daarom ook nu geen Grieks bouwwerk mag ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *