Criminaliteit en hilariteit

Zoals @Hans al schreef in de Standaard-blog: de afgelopen week is er in Griekenland een misdaadbende opgerold die verantwoordelijk was voor de ontvoeringen van zakenmannen (zoals de ontvoering van de reder Perikles Panagopoulos), voor moorden op eigenaars van nachtclubs, voor bomaanslagen, afpersingen en wat weet ik nog allemaal. (meer info op deze link)

Een van de redenen waarom men de hele bende heeft kunnen oprollen, is het feit dat de telefoongesprekkenvan de 16 leden werden afgetapt. Uit die gesprekken is duidelijk geworden wat de acties van de 16 waren.  Op de een of andere manier zijn de uittreksels van de telefoongesprekken in de handen van de pers gevallen.

Een van de uittreksels is gewoon een slapstick: het brein van de bende, Panayiotis Vlastos, klaagt in een van de gesprekken tegen zijn vrouw. Hij zegt dat hij zo veel voor haar heeft gedaan, haar een grote auto heeft cadeau gedaan, alles gegeven wat ze maar wil; maar dat zij integendeel maar weinig voor haar heeft gedaan. En dat het toch niet te veel gevraagd is om toch eens een overval voor hem te plegen. Het klinkt gewoon hilarisch, als je dat hoort. Zijn dit de Griekse zware jongens?

7 thoughts on “Criminaliteit en hilariteit

  1. Het mooie is daarbij dat de koptukken vastzitten en orders geven per GSM van achter de tralies . En ze hebben er nu 16 geklist maar is dat alles ? Daarbij heeft @Hans een goed beeld gegeven van wat er binnen de gevangenis omgaat ,samenwerking tussen bewakers en boeven .
    Maar goed dat de pers hier erg waakzaam is want anders wordt alles de doofpot ingestopt !

  2. La-me-nie-lachen @Jenny. Was de Pers alert hadden we onze massa’s kopzorgen wat de overheid betreft al enige jaren achter de rug.

    BTW; Mijn reakties in DSO worden systematisch niet geplaatst, Grieken op de redaktie? Hahaha

  3. ik stel me toch ook vaak vragen bij de verstrengeling van journalisten en politiek; heel wat journalisten hebben een tweede job op de persdienst van een of andere partij of fractie… de kranten zijn ook heel erg ‘gekleurd’: hetzelfde evenement kan iets heel anders zijn afhankelijk van in welke krant het verschijnt. Het is natuurlijk wel zo dat ze dan politici ‘van de andere kleur’ proberen te pakken, en dat zo inderdaad veel schandalen het licht komen. Maar zelfs voor ‘neutralen’ die proberen een beetje kritisch te zijn is het toch vaak heel moeilijk om te achterhalen wat er nu echt aan de hand is. Soms moet ik Athens Plus of Athens News kopen om objectief geinformeerd te worden – die kranten beperken zich meestal tot de feiten, zonder meer…

    @Flupke, dat is vreemd dat je commentaar niet op DSO verschijnt, ik herinner mij dat Bruno daar ook over klaagde. Kan je zeggen op welke post je commentaar niet verscheen en of er een of andere error-message verscheen, en of je met windows of een andere OS werkt, of misschien vanuit een intranet (bedrijf, unief, …)? dan zal ik DSO contacteren en zien of ze er iets aan kunnen doen. Als je wil, stuur dan een berichtje naar hansbrems@yahoo.com, dan moeten we Bruno’s blog niet inpalmen…:-)

  4. @Jenny, het Griekse tabloid is altijd “alert”: hoe meer sensatie, hoe liever.

  5. @Hans, mijn kommentaar op DSO wordt gewoon gecensureerd wegens (on)gepast cynisme (vrees ik). Ik ben me bewust van mijn scherpe snedigheid (soms), precies daarvoor/om neem ik ook de moeite om te reageren. Maar dat zulks niet kan op een site waar anderen regelrechte nonsens (mogen) verkopen gaat er hier maar moeilijk in.
    Zo had ik me bij het bericht dat Micheal Jackson zich wou laten klonen een reaktie achtergelaten met de belachelijke vraag of er bookmakers zouden zijn ciie weddenschappen zouden aanvaarden over de kleur van de kloon, wit of zwart? Misschien wat cru, maar dat was Micheal Jackson toch graag zelf al? Nooit verschenen.
    Ik heb een gewone PC met een ietwat veredelde XP, er zit nu wat Vista in, maar daar ligt het niet aan. DSO schrapt me gewoon.

    Sorry voor het eventuele oneigenlijke gebruik van je zeer toffe blog @Bruno.
    Weer ikoontjes bij alle reakties trouwens.

  6. @Flupke,je schijnt zelf onderwerp van scensuur te zijn .Ik heb niet het minste idee onder welke druk joernalisten staan :partij, centen,promoties ,geboycot worden ,dreigingen,etc.
    Maar als we zelfs die gekleurde sensatiescheppers niet hadden,dan zaten we volledig in het duister .
    Ze weten zeker veel meer dan ze kwijtwillen maar dat is hun persoonlijke zaak .Ze zijn alert maar op hun eigen manier @Roosje. We zitten in het zuiden en de gemoederen zijn verschillend van de limburgse,alhoewel ik de belgische pers ook niet zo erg apprecieer met al hun regenboogkleuren en afkortigen . Ik word ook horendul van plaatselijke nieuwsberichten met alle details van hoe ,wie en waar maar daar moeten we het mee stellen en sceptisch blijven !

  7. Ik weet het niet hoor @Jenny, ik kom in ieder geval NIETS te weten van de meeste kranten en tv-zenders.
    Meningen worden hier voorgesteld als feiten, maar daar zijn we niets mee.

    @Flupke, ik vind het wel raar dat DSO zou censureren. Dat zou betekenen dat je IP-adres op de zwarte lijst is gekomen, maar waarom? Als ze commentaar op blogs toelaten, weten ze dat ze daar allerhande soort commentaar op kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *