17 November en Hollywood

De afgelopen dagen circuleren er hardnekkige geruchten dat Hollywood een film gaat maken over de geschiedenis van de Griekse terroristische organisatie 17 November. De groep pleegde haar eerste aanslag (moord op een CIA-agent in Athene) in 1975, en werd opgerold, net op tijd voor de Olympische Spelen in 2004. Michalis Chrysochoidis die minister van Openbare Orde was in de periode dat de leden werden gearresteerd, zou centraal staan in de film. George Clooney of Nicholas Cage zouden de rol vertolken van de minister en Oliver Stone zou de regie op zich nemen.
De Griekse media heeft zich gebaseerd op een artikel van 9000 woorden van  Nicholas Gage (ofwel Nikos Gatzoyiannis) in Vanity Fair (u vindt het artikel hier integraal terug), waarin hij de hele geschiedenis van 17 november uitlegt.
Nu heeft de Griek Nicholas Gage al wel vaker scenario’s geleverd voor films: Griekenlandliefhebbers kennen wellicht het sterke Eleni (het tragische verhaal van Gage’s moeder, in de jaren van de Griekse burgeroorlog), en bijna iedereen heeft al wel een film gezien over de relatie tussen Aristoteles Onassis en Maria Callas, dus het ZOU wel kunnen kloppen, maar mij klinkt het toch bijzonder onwaarschijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *