Nieuwsflash

Het cruiseschip Sea Diamond is rond 15:20u plaatselijke tijd in Santorini tegen de rotsen aan gevaren. Het schip heeft slagzij gemaakt en de 1170 passagiers dienden te worden geëvacueerd. Ondertussen is dat gedeelte goed verlopen. De bemanning moet nu nog van het schip worden gehaald. Er heerste flink wat paniek, maar de autoriteiten hebben goed gereageerd. De Griekse marine coordineert de evacuatie en zelfs de toeristenbootjes werden ingeschakeld om passagiers naar de kade te brengen.
Het voorval brengt hier de ramp met de ferrieboot Express Samina van 26 september 2000 pijnlijk in herinnering.

Update (6 April 2007): Vanochtend om 6u is het schip gezonken in de krater van Santorini. De passagiers en de bemanning zijn gisteren al allemaal gered, en zijn al hun bezittingen kwijt. Een Francaise heeft vandaag pas gezegd dat haar man en dochter zijn verdwenen.

Update (7 april 2007): De kapitein van het gezonken cruiseship is vanmiddag verhoord, en kon geen bevredigende uitleg geven hoe hij tegen de rotsen is gevaren. Ondertussen gaat de zoektocht naar de 2 vermiste passagiers door. Men vreest voor de ecologische gevolgen van de scheepsramp: er drijft al een grote petroleumvlek in de caldera van Santorini. De chemische producten waarmee het schip is bewerkt, kunnen ook voor problemen gaan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *