Yassou Maria!

We weten sinds vandaag wie de Griekse kleuren gaat verdedigen op Eurovision in Helsinki. De Griekse openbare omroep had 3 nummers (door 3 verschillende artiesten) geselecteerd en gisteravond, tijdens een grote show, mocht een jury, samen met de kijkers die met SMS stemden, beslissen.
Er is heel wat inkt gevloeid over de 3 artiesten, en daarbij lieten velen zich weer van hun slechtste kant zien. Tamta, de zangeres van 1 van de nummers komt uit Georgie en heeft hier een behoorlijk succesrijke zangcarriere uitgebouwd. Toch vonden veel Grieken dat het niet kon dat een “vreemde” hun land zou vertegenwoordigen. Het feit dat zowel Nana Mouskouri als Vicky Leandros ooit voor andere landen hebben gezongen, was volgens hen een volledig andere kwestie. De zanger Sarbel (eigenlijk hoort het Charbel te zijn, maar het Grieks heeft geen “sj”-klank) heeft een Cypriotische vader, een Libanese moeder en is in Londen geboren. Ook hij was voor velen te vreemd. Dus was de Griek Christos Dantis min of meer de favoriet, te meer omdat hij ook al de muziek pende voor het winnende nummer “My number One”.
Uiteindelijk zijn de racistische commentaren verstomd en heeft het publiek voor “Yassou Maria” van Sarbel gekozen. U krijgt in mei een Mediterrane versie van Ricky Martin te horen met een “tsiftendeli”(oosterse muziek)-ondertoon. U bent benieuwd? Het nummer is hier al terug te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *