Terrorisme in Griekenland

Een kleine week na de aanslag op de Amerikaanse ambassade is er nog altijd geen spoor van de daders. Verkeerscamera’s in de buurt van het gebouw hebben echter 3 personen opgemerkt, onder wie wellicht 1 vrouw. Die beelden zijn echter te onduidelijk, maar het feit dat ze ueberhaupt bestaan, heeft hier al voor heel wat heisa gezorgd. Verkeerscamera’s dienen namelijk om het verkeer in het oog te houden. Hoe kunnen ze dan personen zien aan de overkant van de straat? Het gaat hier volgens velen (onder wie ook een aantal ministers) over een schending van de privacy. Het zal de FBI, die hier al sinds vrijdag is, natuurlijk worst wezen.
Ondertussen is duidelijk geworden dat het wapen waarmee de granaat is afgeschoten een zogenaamde RPG is (Rocket Propelled Grenade launcher) van Chinese makelij. Vermoed wordt dat het wapen afkomstig is uit de geplunderde legerdepots van Albanië. De munitie had de houdbaarheidsdatum al lang overschreden en daarom is de granaat niet ontploft.

De Griekse televisiepers beleeft alweer hoogdagen, en dat leidt voor mij tot ongemeen hilarische taferelen. Ze hebben nu een wapenexpert gevonden die kennis heeft van RPG’s. De man komt op elke zender vertellen hoe je een dergelijk wapen moet gebruiken en laat niet na te melden dat de daders amateurs waren. Op 1 bepaalde zender zag je het nieuwsanker met een RPG in de handen (“dit, dames en heren, is het wapen waarmee de aanslag is gebeurd”)!!!!! Ziet u het Wim De Vilder al doen?
Er gaan nu stemmen op om het veiligheidssysteem van de Olympische Spelen weer in gebruik te nemen, om dergelijke aanslagen te voorkomen. Maar er moet wel worden vermeld dat dit systeem eigenlijk nooit voor 100% operationeel was!
Bovendien heeft de Griekse politie geen goede reputatie als het aankomt op het vangen van terroristen. De organisatie “17 November” is namelijk 20 jaar lang aan de arm der wet ontsnapt en als er in 2003 geen granaat was ontploft in de handen van één van hun leden (een zoon van een priester nota bene) tijdens een mislukte aanslag, dan waren de leden van de organisatie misschien nog op vrije voeten. Na de bekentenissen van die bewuste dader, ging de politie op zoek naar Dimitris Koufondinas, de “hitman” van de groep. Niemand wist hoe hij er uit zag, want men had geen recente foto’s. De man kampeerde enkele weken op een naaktstrand in Angistri (een Argo-Saronisch eilandje niet ver van Athene) en besloot nadien zichzelf te gaan aangeven bij de politie. Hij nam de ferrie naar Athene, en daarna een taxi naar het politiebureau. Toen hij daar aankwam, zei hij aan de balie: “ik ben Dimitris Koufondinas en ik kom me aangeven”. Men geloofde hem niet en stuurde hem bijna wandelen. Een scenario dat je zelfs in een komedie niet kan verzinnen!
Dus het is zeer de vraag of de daders van de mislukte aanslag vorige vrijdag ooit zullen worden gepakt. Ik houd u in ieder geval op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *