Nooit geziene moord

U zult het wellicht al wel hebben vernomen uit de Vlaamse pers: in Agrinio zijn afgelopen zaterdag 5 jagers, allen verwanten, vermoord teruggevonden. Niemand weet wat er is gebeurd en wat de reden voor de moord zou kunnen zijn. Griekenland heeft nooit eerder een dergelijke misdaad gezien en de Griekse pers beleefde dan ook een hoogdag gisteren: iedereen die een mening had, kon die komen verkondigen, maar verder dan mogelijke theorieën heeft dat niet geleid. Rond de middag vandaag is er dan toch al iets meer duidelijkheid, althans wat betreft de omstandigheden van de moorden. Het blijkt dat de 5 slachtoffers allemaal zijn omgebracht met hetzelfde wapen (geen jachtgeweer). Er is een vuurgevecht geweest, want er zijn 12 lege patronen gevonden van de jachtgeweren van de 5, en 7 lege patroonhulzen van het moordwapen. De 5 jagers zijn afgemaakt met een genadeschot van vlakbij. DNA-onderzoek moet nu verder uitwijzen of er nog meer sporen kunnen worden teruggevonden.
De gemeenschap van Agrinio is in diepe rouw (in dergelijke dorpen kent iedereen iedereen) en de politie is op haar hoede, want de bevolking durft in dergelijke gevallen wel eens het recht in eigen handen nemen.

Update 28-11-2006 (15u): de dader is ondertussen al gevat. Het gaat om een 37-jarige herder uit de buurt die al vaker in aanvaring was gekomen met de jagers omdat die zijn schapen bij het grazen stoorden. De vader van de herder probeert zijn zoon in bescherming te nemen maar legt tegenstrijdige verklaringen af. Griekenland blijft sprakeloos bij dit drama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *