Parkeren-vervolg

Dat het nieuwe parkeersysteem in Athene niet van een leien dakje ging lopen, was al wel duidelijk van voor de aanvang. Ik heb u al over de problemen geschreven. En zoals verwacht, liep het redelijk fout op de eerste dag. Het systeem voorziet dat u als bezoeker een parkeerkaart kunt kopen in de talrijke kiosken in het centrum (u kunt daar overigens ook buskaartjes en zelfs metrokaartjes kopen). Welnu, een groot aantal kioskuitbaters weigert om mee te werken, want de winstmarge van 4% is volgens hen te klein. Concreet betekent dit dat er gewoon te weinig parkeerkaarten beschikbaar zijn. Om maar te zwijgen van het feit dat vele bezoekers niet eens op de hoogte waren van de invoering van het systeem.
Verder dreigen de permanente bewoners (die recht hebben op een bewonerskaart) naar de rechter te stappen. Volgens hen is het aantal parkeerplaatsen voor bewoners berekend op basis van flatgebouwen en niet op basis van het aantal flats in die gebouwen, waardoor velen geen kaart hebben kunnen bemachtigen.
“Kinderziektes van het systeem”, beweert burgemeester Bechrakis. En ondertussen schrijft de politie dapper boetes uit.
Voor zover ik kan oordelen, gaan er zich nog wel meer problemen voordoen. En als de hele procedure zijn gewone Griekse gangetje gaat, wordt het systeem zo rond maart/april wel afgeschaft. U komt het van mij wel te weten mocht het ooit zo ver komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *