Een royale verwelkoming

Vannacht is de nationale basketploeg aangekomen op Griekse bodem. Dat ging gepaard met een hele ceremonie. Olympic Airlines had speciaal een vliegtuig ingelegd voor de spelers (hopelijk met genoeg beenruimte) en in de luchthaven stond een ontvangscomite hen op te wachten. De politici voerden helaas -zoals dat wel vaker de gewoonte is- het hoge woord. Nu wordt gezegd dat jaren van inspanning en investering in de ploeg een 2de plaats in het WK hebben opgeleverd. En dat de ploeg een voorbeeld is voor de jeugd. De spelers zelf probeerder vriendelijk te blijven, maar je zag dat ze niet echt opgezet waren met het politieke toneeltje. Bovendien droop de vermoeidheid er af.
Nog iets typisch: de kapitein en de coach kregen een dure icoon aangeboden. Je ziet het in Belgie nog niet zo gauw gebeuren. Nadien kwam de manager van Olympic Airlines vertellen dat de speler allemaal een Golden Icaros kaart kregen aangeboden en gratis mochten reizen met de maatschappij. Hoe lang zal dat nog duren, vraag ik me af? Want de luchtvaartmaatschappij is feitelijk failliet.

Buiten stonden een paar honderd supporters van alle leeftijden met Griekse vlaggen te zwaaien. Ik ben eens benieuwd of het hier bij zal blijven of dat er voor de basketters ook een ceremonie wordt voorzien zoals 2 jaar geleden, toen de nationale voetbalploeg een ererondje mocht gaan maken in het oude Olympische stadion in het centrum van Athene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *