Kleine eilandjes

Griekenland heeft een massa eilanden, en ongeveer 160 er van zijn bewoond. In de zomer, op vakantie, lijkt het leven op een eiland erg idyllisch, maar dat is het niet altijd, zeker niet op een kleiner eiland.
Vaak hebben die bv. geen bronnen, zodat vers water moet worden aangevoerd per schip (als het in de winter stormt, kun je dus lang wachten op water). Je woont met een beperkt aantal mensen op een kluitje, alsof je in een dorp woont dat van de buitenwereld is afgesneden door de zee. Nu de ferrieroutes geprivatiseerd zijn, moet de regering de maatschappijen dwingen om kleinere eilanden aan te doen, want de routes zijn niet bepaald winstgevend. U begrijpt dat jongeren niet veel toekomst zien op de eilandjes en dan ook hun heil komen zoeken in de hoofdstad.
Om de bewoners tegemoet te komen, heeft de regering vandaag aangekondigd dat de ferries gratis zijn voor permanente bewoners van kleine eilanden (met minder dan 1000 inwoners).

Hier volgt een lijst van de routes die gratis zijn (ik heb meteen een paar nieuwe kleine eilanden -in het vet- leren kennen, moet ik toegeven):
* Tussen Agios Evstratios en Limnos
* Tussen Fournoi en Ikaria/Karlovasi
* Tussen Leipsoi en Patmos/Leros
* Tussen Sikinos/Folegandros en Ios
* Tussen Irakleia/Schinoussa/Koufonissi/Donoussa en Naxos
* Tussen Anafi en Santorini
* Tussen Kimolos en Milos
* Tussen Astypaleas en Kalymnos
* Tussen Kythira/Antikythira en Neapoli/Gytheio
* Tussen Ereikoussa/Mathrakios/Othona en Korfoe
* Tussen Ereikoussa/Mathrakios/Othona en Agios Stefanos
* Tussen Gavdos en Palaiochora
Of deze maatregelen de vlucht naar de hoofdstad gaan tegengaan, durf ik te betwijfelen, maar het is een nobele poging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *