Anti USA/Israel

Het moest er van komen. De muren van de gebouwen in Exarcheia, de buurt waar ik werk, staan al dagen lang vol anti-Joodse slogans, en het is geen geheim dat vele Grieken Israel geen warm hart toedragen. Griekenland heeft een goede relatie met de Arabische landen, en kan die positie gebruiken om diplomatiek tussen de komen in de huidige crisis.
Maar incidenten zoals vanavond zijn niet constructief: eerder op de dag werd het standbeeld van Harry Truman in het centrum van Athene gesloopt. Men vermoed dat de Communistische Partij achter deze daad zit.
En zonet kregen we een nieuwsflash te zien: voor de Israelische ambassade heerst er op dit ogenblik een ware veldslag. Er wordt met stenen, molotovs en alles wat niet te licht of te zwaar is, gegooid.

Ik hoor vele Grieken zeggen dat het Joodse volk een vervloekt volk is. Zij hebben tenslotte Christus aan het kruis laten nagelen en zijn sindsdien 2000 jaar op de dool. Bush heeft een hele Joodse lobby achter zich, zo gaat het nog verder.
En dat zijn is nog het brave discours. De slogans waarover ik het hierboven had, zouden niet straffeloos kunnen in de meeste Europese landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *