Vakantie

De meeste Grieken nemen hun vakantie in de periode van 15 augustus. Vele bedrijven sluiten dan hun deuren, soms voor 2 weken en Athene lijkt dan uitgestorven. Zelf ben ik er niet zo dol op om samen met iedereen vakantie te nemen. Het is bijzonder moeilijk om kamers/hotels te vinden en de ferries zitten ook overvol, want iedereen zoekt koelte op één van de vele eilanden. Bovendien liggen de prijzen dan ook veel hoger. Nu ik als freelancer werk, heb ik de luxe om te kiezen wanneer ik vrij neem. En dat is dus vanaf morgen. Net zoals het overgrote deel van de Grieken, neem ik vakantie in eigen land (en ik bedoel dus niet België, he!).
Eerder deze week heb ik de bootticketten gekocht: heen en terug naar Kreta, 2 personen en de auto. De prijzen van de ticketten zijn vrij sinds een paar maanden (voordien bepaalde de regering de prijs en zowat alle maatschappijen hadden tickets aan dezelfde prijs). Er werd toen moord en brand geschreeuwd dat het onbetaalbaar zou worden om naar de eilanden te reizen.

Tjsa, dan zal dan wel weer stemmingmakerij van de media zijn geweest, want ik heb echt wel goedkope ticketten gevonden. Maar je moet nu natuurlijk wel een beetje marktonderzoek doen. En niet meteen het eerste het beste kantoortje in de haven van Piraeus binnen stappen en een ticket kopen, maar prijzen vergelijken en zien of er specifieke formules gelden (in mijn geval: heen en terug op dezelfde lijn, dan gaat de auto gratis mee op de heenreis en krijgen de passagiers 15% korting op de terugreis). Zoeken dus wat Anek, Minoan, Hellenic Seaways, Nel Lines, Blue Star Ferries, LANE en al de anderen aanbieden.

Morgen gaat het richting Chania en dan verder door tot Kissamos, waar we de buurt van lezer @flupke onveilig gaan maken. Rond 23 juli hoop ik uitgerust en bruin gebrand terug te komen. Tot dan blijft het kalmpjes op de blog. Braaf zijn terwijl ik weg ben, he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *