Racistisch…

Sinds gisteren zijn de temperaturen weer aan een steile opgang bezig (35 en meer). Logisch dus, dat we onze zondag op het strand wilden doorbrengen; de Middellandse Zee brengt nog steeds aangename koelte. Helaas dacht heel Athene daar ook zo over, en bijgevolg was het immens druk op de stranden en vooral onderweg. Maar goed: we hadden maar vroeger moeten opstaan.
Het was zalig om weer ons vertrouwde plekje onder de zon op te zoeken. De bovenste lagen van het zeewater zijn heerlijk warm, maar de onderstroom is nog behoorlijk frisjes. Het strand lag redelijk vol, en omstreeks 17u kwam er een zigeunervrouw met haar 3 kinderen langs. De oudste 2 doken in hun ondergoed in het water, terwijl de moeder de derde als het ware stond te wassen. Ik zweer het u, binnen de 2 minuten was iedereen uit het water en weg van het strand (wij zaten rond die tijd al te genieten van een ouzo met een hapje)! OK, het was misschien niet het appetijtelijkste zicht en ik hoorde rondom mensen commentaar geven dat dit smerig was en dat ze het water niet meer in wilden. Maar wat wil je? Als de zigeuners/Roma geen woningen hebben, maar in zelfgebouwde krotten moeten wonen, waar geen water noch elektriciteit is, dan kan ik me voorstellen dat ze zich genoodzaakt voelen om zich te komen wassen in de zee.
Ik moet toegeven: ik was zelf blij dat ik niet meer aan het zwemmen was, maar ik voelde me toch niet lekker bij deze gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *