België op het eerste gezicht

Gisteren was ik wat aan het rondzappen op de satelliet. Ik kwam op een kanaal terecht, Europlus, dat blijkbaar Grieks is en dat veel toeristische beelden toont. We zagen net beelden van de Diros-grot in de Mani toen we bezoek kregen. Uiteraard bleef iedereen geboeid kijken: je wordt het nooit beu om mooie beelden van Griekenland te zien. Na de uitzending begon een promotiefilm over België, die u hier online kunt zien.
Het filmpje is een presentatie van België maar mijn publiek bleef jammer genoeg niet lang geïnteresseerd. Ik beschrijf hier even de reacties.

  • Het filmpje besteedt flink wat aandacht aan de politieke structuur van België. Die mag dan uniek zijn in de wereld, voor een gemiddelde Griek is het behoorlijk saai en vooral onbegrijpelijk, hoe goed je ‘t ook uitlegt.
  • De promotiefilm laat ook zien dat het goed is om zaken te doen in België. Eigenlijk lijkt het enige doel van het filmpje het aantrekken van investeringen te zijn.
  • Natuur is er nauwelijks te zien, maar de architectuur en de steden zijn wel heel erg mooi. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Jammer dat er zo weinig van werd getoond.

Ik neem aan dat het filmpje niet alleen toeristische informatie wilde geven. Maar het spreekt een publiek van leken blijkbaar niet echt aan. Ik vond het zelf anders wel een interessante promotiefilm, maar misschien moet je zoiets eerst ‘s aan buitenlanders tonen? Als die tenminste tot de doelgroep behoren (maar ik neem aan van wel, anders zou je ‘t niet in het Engels presenteren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *