Halve finale – the day after

Ziezo, de halve finale van Eurovision zit er op en Belgie gaat niet door naar de finale. Wellicht te veel uit het klassieke vaatje getapt (1 zangers, 4 tot 5 dansers/danseressen), hoewel er met het nummer niets mis was. Het was misschien een verrassing voor u, en het was dat zeker ook voor de Grieken.
1 ding was duidelijk: het is en blijft de apotheose van kitsch en daarom hoeft het niet al te ernstig worden genomen (en de Finnen schijnen dat erg goed begrepen te hebben).
Nochtans neemt de organisatie het wel ernstig: de beelden van Griekenland die gisteren in miljoenen huiskamers te zien waren, moeten dienen als een grote reclamecampagne voor de toeristische sector (er zijn momenteel 25.000 toeristen aanwezig in Athene, enkel en alleen voor Eurovision – ik zag ze vanochtend al rondlopen op weg naar mijn werk). U zag vooral veel zon en zee en luxueuze resorts. Het mag duidelijk zijn dat Griekenland zich niet langer op de rugzaktoerist richt, maar een publiek wil aanspreken dat hier flink wat geld komt uitgeven. Toch vond ik persoonlijk dat de beelden nog te klassiek bleven. We zagen wel dat je hier aan rafting kunt doen, maar waarom zou Griekenland zich niet presenteren als een land waar je kunt skien en snowboarden? Men heeft hier misschien niet de beste pistes, maar je kunt hier in de ochtend aan wintersport doen en in de namiddag eet je in een taverna aan de waterkant. Maar goed: misschien krijgen we dat morgen nog te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *