Eurovision-nieuws

Indien u denkt dat heel Athene dezer dagen in een feeststemming verkeert, zoals dat het geval was in 2004, dan hebt u het mis. De stad is weliswaar versiert met vlaggen van Eurovision, maar verder merk je er eigenlijk weinig van dat morgen de halve finale zal worden gehouden. Het lijkt me meer een onderonsje van de artiesten en de verzamelde pers. Veel nieuws is er niet te melden: iedereen repeteert en geeft braafjes (of net niet) zijn persconferentie, en dat is het zowat. Eergisteren was er een grote fuif in Zappeio, maar als ik de TV-beelden zag, was daar eigenlijk niet echt zo veel volk. Sakis Rouvas kwam er zijn ding doen (en nog eens “Shake It” ten gehore brengen), Elena Paparizou kwam nog eens tonen met welk nummer Griekenland vorig jaar had gewonnen en op het eind kwam Anna Vissi “Waterloo” zingen. Nadien zag ik alle deelnemers op het podium “I will survive” brullen.
Kate Ryan houdt blijkbaar een low-profile (zoals we dat een beetje gewend zijn van Belgen): in de persberichten is er van haar geen spoor. Anna Vissi zelf mocht gisteren haar eerste personferentie geven, maar daar viel eigenlijk ook weinig nieuws te rapen. Ik kan u het volgende over haar vertellen:

  • met haar 49 jaar is ze dit jaar de oudste deelneemster, ze neemt bovendien voor de derde keer deel.
  • ze vindt de Finse inzending de beste, want ze houdt van hard-rock.
  • ze wordt wel eens de Madonna van Griekenland genoemd. Gauthier (die haar wellicht had ontmoet op Mykonos – waar de hele Griekse beau monde vakantie houdt) had daar blijkbaar wel oren naar, want hij heeft nu ook haar podiumkledij ontworpen.
  • wist u dat Vissi ooit nog een relatie heeft gehad met de aanvoerder van de Griekse nationale voetbalploeg Theodoris Zagorakis (u kunt zelf het leeftijdsverschil wel uitrekenen)?
  • wist u ook dat ze Cypriotische is? Overigens is de Cypriotische inzending dit jaar opgemerkt in een talentenjacht op de Griekse TV. U weet nu al hoeveel punten beide landen aan elkaar gaan toekennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *