Nafplio

Vandaag een beetje toeristisch nieuws. Het voorbije weekeinde zijn we naar Nafplio getrokken om de drukte van Athene (en de veldslag na de betoging van afgelopen zaterdag) te ontvluchten. Nafplio ligt op 150 km rijden van Athene, en het ligt midden in de Argoliden, de streek die het decor vormde voor de meeste van de 12 werken van Herakles. Het is misschien wel de mooiste stad van Griekenland, met een rijke geschiedenis (het was de eerste hoofdstad van Griekenland, voor Athene). Buiten de locale bezienswaardigheden is het ook nog eens een ideale uitvalsbasis voor de archeologische sites die er vlak bij liggen: Mycene, Tiryns, Argos (de oudste stad van Griekenland), Nemea (ja, van de Griekse wijn) tot Epidaurus! In het vlakbij gelegen Tolo vindt u heerlijke stranden. In de buurt is er een wijnroute die u langs verschillende wijnhuizen brengt waar u kunt proeven op de manier zoals men dat in Frankrijk gewend is.

Lijkt het u wat? U geraakt in Nafplio met het openbaar vervoer: de KTEL-bussen brengen u van Athene tot Nafplio op een goeie 2 uur. Voor uw verblijf kan ik u Byron Hotel aanraden: een mooi gerestaureerde patricierswoning pal in het centrum.

In Griekenland komt u wel vaker de naam van de Engelse romantische dichter tegen: hij was zelf verzot op Griekenland en liet er het leven in Messolongi (dat is een ander verhaal). ChristoforosHet eten in Nafplio is een stuk goedkoper dan in de hoofdstad, en ook lekkerder.  Dimitris, in Taverna O Christoforos, heeft echter wel de meeste indruk op ons gemaakt. Hij serveerde ons gerechten die geinspireerd waren op de keuken van Konstantinopel (zijn vader had alles geleerd van een kok aldaar, en Dimitris had de gerechten op zijn beurt van zijn vader geleerd); misschien wel de lekkerste keuken (komt u bij hem langs, doe hem dan zeker de groeten). Onze batterijen zijn weer opgeladen om er een tijdje tegen te kunnen. Tot de volgende uitstap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *