Terug in blog-actie

Na een week stilte komt er hier weer wat nieuws uit Griekenland. We zijn een weekje in België geweest, om familie en vrienden te bezoeken en om een beetje vakantie te nemen. Het was alweer een jaar geleden dat ik nog in het vaderland was. Hier volgen de indrukken van mezelf en van mijn Griekse wederhelft:

  • De Belg is erg gedisciplineerd in het verkeer geworden! Ik zag weinig middenstrookrijders, bijna niemand rijdt harder dan de limiet en er wordt al helemaal niet langs rechts voorbij gestoken (dat is hier wel anders). Verder kan je veilig een zebrapad oversteken: men stopt zelfs spontaan om je door te laten!
  • Nu we het toch over verkeer hebben: het Belgische wagenpark is heel wat kleurlozer dan het Griekse. Grijs overheerst, samen met verschillende soorten donkerblauw. Was me eigenlijk nooit eerder opgevallen.
  • De natuur ziet er erg mooi uit in deze periode: veel kleuren en vooral heel veel groen. Maar weinig geuren. Integendeel: op vele plaatsen ruik je wat we in de volksmond “het putteke” noemen: een soort van rioolgeur dus. En da’s toch wel jammer.
  • Ik heb er vroeger nooit bij stil gestaan dat Gent zulk een mooie stad is. Authentiek en levendig.
  • We wisten al langer dat Sixtus Westvleteren het lekkerste bier is. Maar nu iedereen daar van overtuigd is, kun je ‘t nergens meer krijgen. Het siert de paters dat ze niet toegeven aan de commercie natuurlijk. Gelukkig had mijn neef Kurt een fijne verrassing in petto: 2 flesjes stonden op ons te wachten. Waarvoor onze hartelijke dank!
  • De toeristische winkeltjes in Brussel, met “typisch Belgische” producten worden uitgebaat door Indiërs. Indische muziek schalt uit de speakers. Voor buitenlandse toeristen geeft dit wel een erg vreemd beeld.
  • De Belgische keuken is heerlijk, maar valt toch wel vrij zwaar op een vergriekse maag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *