Spring is in the air

("Why should I", ging de grap van Urbanus).
Om maar te zeggen: het is volop lente. En mensen gaan zich dan frivoler gedragen. Zo ook de busschauffeur vanochtend. In volle spits, in het centrum van Piraeus, stopt hij opeens de bus midden op een kruispunt en springt hij naar buiten om een koulouri te kopen (dat zijn ringvormige broodjes bedekt met sesamzaad). Nu heb ik dat andere chauffeurs ook al zien doen, maar nog nooit in het centrum van een grootstad. Een beetje verder, aan het stationnetje van Piraeus stopt hij weer (en niet aan een halte) en vraagt een jonge passagier op de bus om snel even naar buiten te springen en een gratis Metro-krantje mee te grissen.
Op het belastingkantoor zie ik iemand zijn betaalkaart en PIN aan een collega geven: "kun je effe snel 200 euro gaan afhalen voor mij?". Ik zal het maar aan de lente wijten, zeker?

U zal ondertussen ook wel vernomen hebben dat Athene en Thessaloniki flink stinken naar afval. Voor de 6de keer op een jaar tijd staakt de vuilnisophaaldienst. Dit keer eisen ze dat hun beroep als gevaarlijk wordt geklasseerd. Dat heeft natuurlijk financiele consequenties: hoger loon en vroeger me tpensioen. De regering houdt het been stijf en het afval stapelt zich op: al meer dan 5 dagen. Bij temperaturen boven de 20 graden is dat niet prettig. Gelukkig dempen de sterk geurende bloesems van de sinaasappelbomen de stank een beetje, want anders zou het echt niet te harden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *