Griekenland anders bekeken

U houdt van Griekenland en wil het land wel eens op een andere dan de gewone manier bezoeken? Dan geef ik u graag 2 links mee die u misschien wel op weg kunnen helpen.
De eerste is “Special Places To Stay“. Het gaat om een boek, geschreven door ene Michael Cullen die geboren en getogen is in Griekenland. De man weet waarover hij schrijft wanneer hij zijn speciale plaatsjes in Griekenland voorstelt. De prijs is niet het criterium. Cullen ging op zoek naar plaatsen waar je kan slapen en tot rust komen in alle comfort, in een omgeving die je uitnodigt om betoverende kustlijnen, bergen of dorpen te exploreren, met eigenaars die je vullen met joie de vivre en lekker eten, en dat alles voor een redelijke prijs. Het resultaat is een erg ongewoon reisboek. Helaas zijn de Sporades en Dodecanese Eilanden niet vertegenwoordigd.

De tweede link is die van het Agrotoerisme. De site is vrij nieuw en agrotoerisme staat in Griekenland nog in de kinderschoenen. Toch is het een zeer mooi initiatief: het brengt de toerist in contact met het Griekse “platteland” (zo plat is dat niet), met het boerenleven en met de Griekse natuur. Misschien kan het de gemiddelde Griek ook een beetje warm maken voor deze dingen, want er is hier nog steeds een uittocht naar de grote steden aan de gang. De site zal binnenkort een grote verandering ondergaan, wordt ons beloofd, dus u kunt misschien binnen een maandje nog eens een kijkje nemen om te zien of er iets is veranderd. Bookmarken die handel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *