Duur

Slimme jongens, die van de Vereniging van Supermarkten in Griekenland. Ze hebben namelijk een studie laten uitvoeren naar de prijzen in Griekenland. En daaruit blijkt dat Hellas een van de duurste landen van Europa is (althans wat de prijzen in de supermarkt betreft).  De prijzen van 140 producten in 16 Europese landen werden vergeleken en het bleek dat sommigen hier tot 500% duurder zijn!
Zo kost een pakje rijst van 1 kilo 0,39 euro in de 16 Europese landen, terwijl die in Griekenland 2,66 euro kost (585% duurder!). Zonnebloemolie is 250% duurder en schoonheidsproducten 220%.
Waarom zijn die lui nu slim? Omdat ze beweren dat ze met deze studie hebben aangetoond dat de leveranciers schuld hebben aan deze hogen prijzen en dat die Griekenland bekijken als een melkkoe.
Dat moeten ze toch eens iets duidelijk uitleggen. Feit is dat sommige producten hier duur zijn en ik kan de reden niet vinden. Het is niet logisch dat tomaten hier duurder zijn dan in Belgie (lekkerder ook). In ieder geval is de regering op de hoogte gebracht van deze studie. En nu iedereen maar wachten tot die iets gaan doen tegen de stijgende levensduurte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *