Goed klassement

België grootste vervuiler van Europa“. Zo kopte de krant vorige week. Ik ben eens gaan snuisteren op de site van het instituut van het milieuonderzoek heeft geleid: Yale University. België scoort inderdaad erg slecht op vlak van milieu. Dat valt me eens zo fel op als ik nog eens voet op vaderlandse bodem zet: het ruikt niet erg lekker, en ik loop 2 dagen met hoofdpijn rond.
Dan scoort Griekenland heel wat beter: 19de op 136 landen. Het krijgt bijna het volledige gros van de punten voor de kwaliteit van het water en voor zijn mileupolitiek (sic). Wat het water betreft, kan dat wel kloppen: er wordt beweerd dat het Atheens kraantjeswater zowat het beste in Europa is. Zelfs de Atheense lucht is volgens mij heel wat zuiverder dan pakweg de Antwerpse of de Brusselse. De berichten over smog uit de jaren 80 zijn
ondertussen verleden tijd.
Wat betreft biodiversiteit en bescherming van habitat, doet Griekenland het iets minder. Het land is dan ook in volledige economische ontwikkeling en sommige habitats zijn erg broos. Je moet maar een hotel bouwen op een eiland en je verstoort al gauw de plaatselijke fauna en flora.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *