De 7 nieuwe wereldwonderen

Iedereen is wellicht vertrouwd met de zeven wereldwonderen, of in ieder geval met de uitdrukking. Niet iedereen kent echter de zeven wereldwonderen en nog minderen kennen de oorsprong er van. Die is ook niet echt helemaal duidelijk, maar in de 2de eeuw voor Christus waren er een aantal Oudgriekse schrijvers die een opsomming hebben gegeven.

  1. De Piramide van Cheops
  2. De Kolossus van Rhodos
  3. De hangende tuinen van Babylon
  4. Het Mausoleum van Halicarnassus in Klein-Azië
  5. De Pharos (vuurtoren) van Alexandrië
  6. Het beeld van Zeus te Olympia
  7. De Tempel van Artemis te Efese in Klein-Azië

Alle 7 zijn het monumenten, door de mens gebouwd en ze situeerden zich allemaal in de toenmalige Grieks sprekende wereld. Meer dan 2000 jaar later staat enkel nummer 1 nog overeind.

Een Zwitserse avonturier wil nu een nieuwe lijst van zeven werldwonderen lanceren. Het spreekt voor zich dat de genomineerde monumenten zich dit keer niet tot de Griekssprekende wereld beperken. Er is echter wel 1 Grieks monument bij: de Akropolis van Athene. Als u vindt dat dit tot de nieuwe 7 wereldwonderen moet behoren, spoedt u dan naar de site van de New 7 Wonders of the World en stem! Zelf zie ik dit momument iedere dag, en dat maakt het misschien iets minder speciaals, maar de andere kandidaten zijn ook indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *