Olympic Airlines

Vandaag is het doek gevallen over een kwestie die al meer dan 10 jaar een doorn in het oog was van de Europese Commissie: subsidiëring van de nationale luchtvaartmaatschappij Olympic Airlines (voorheen Olympic Airways). Opgericht door Aristoteles Onassis en ooit het paradepaardje van Griekenland, maar de laatste jaren vooral een geldverslindende staatsmogul; en dit uitsluitend door het belabberd slechte management van de Griekse overheid.
Een college van Eurocommissarissen heeft vandaag aangekondigd dat Olympic Airlines meer dan 500 miljoen euro moet terugbetalen. De maatschappij stond al een tijdje in de etalage, want de regering wil ze koste wat het kost privatiseren. Olympic Investors was de favoriet, maar of die nu nog bereid is om OA over te nemen, is niet zeker. En als ze dat doet, dreigen er heel wat werknemers op straat komen te staan. De Griekse regering heeft de voormalige PASOK regering weer eens een flinke veeg uit de pan gegeven en heeft beloofd dat niemand zijn job zal verliezen, maar hoe dat in de praktijk zal worden gerealiseerd, blijft een groot vraagteken.
Ondanks het feit dat OA één van de veiligste maatschappijgen is, doet u er ondertussen best aan om te reizen met andere luchtvaartmaatschappijen, want er zitten zeker een massa stakingen aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *