Laatste update

Het zal nog weken duren voor alle vragen rond het vliegtuigongeluk van afgelopen zondag zullen zijn beantwoord (als men het antwoord al vindt). De komende dagen zullen de 2 F-16 piloten verhoord worden door de openbare aanklager. Het blijkt nu in ieder geval dat zij slechts één persoon in de cockpit hebben gezien die probeerde om het vliegtuig onder controle te krijgen. Tot dan was het vliegtuig cirkels aan het draaien, maar de passagier zou het vliegtuig in de koers hebben gebracht in de richting van de plaats van de crash. Het hoofd van de onderzoekscommissie, Akrivos Tsolakis, heeft bevestigd dat er inderdaad een persoon aan boord was, die wist hoe een vliegtuig te besturen.

De gerechtsdokters hebben nog steeds niet kunnen uitvissen of er een geleidelijk gebrek aan zuurstof was, maar de toxicologische onderzoeken zullen aan het licht brengen of de passagiers giftige gassen hebben ingeademd waardoor ze bewusteloos waren.

Ondertussen blijven er allerlei geruchten de ronde doen dat er veel problemen waren met Helios Airways. De Cypriotische krant Phileleftheros heeft weet van 3 documenten en doet een paar krasse beweringen (die niet zijn bevestigd):

  1. Het eerste document is een brief, geadresseerd aan Helios Airways, waarin zou te lezen staan dat er ernstige aanwijzingen zijn dat de vliegtuigen problemen en zwakheden vertonen.
  2. Een tweede document betreft een contract tussen de burgerluchtvaart van Cyprus en Groot-Brittanië waarin Cyprus het onderhoud van de vliegtuigen aan de Britse overheid toewijst.
  3. Tenslotte is er een derde document, dat zou aantonen dat volgens de Raad van Europese Burgerluchtvaart (ik neem aan dat het gaat om Eurocontrol) het verongelukte vliegtuig het enige was dat geen vliegvergunning had om boven de 28.000 voet te vliegen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *