De lijst

Na heel veel onduidelijke en tegenstrijdige berichten heeft de Cypriotische politie de passagierslijst van de noodlottige Helios-vlucht openbaar gemaakt. Voor diegenen die geen Grieks lezen: u vindt de lijst hier. Uit de namen is het niet op te maken, maar het gaat om 103 Grieks-Cyprioten en 12 Grieken. Je wordt er niet goed van, als je ziet dat 10 complete gezinnen zijn omgekomen, alsook 13 koppels. Een kleine troost voor mij persoonlijk, is dat mijn ex-collega er niet bij is. Tot op heden zijn slechts 10 slachtoffers geïdentificeerd.
Update: om 21u waren 24 van de 45 slachtoffers die in Goudi liggen opgebaard, geïdentificeerd. Van 6 van slachtoffers -onder wie de piloot en een stewardess- zijn nog geen nabestaanden komen opdagen.

De site van Helios Airways heeft enorm veel bezoekers gehad de voorbije 24 uur, en publiceert daarom ook regelmatig persberichten. Op dit ogenblik geeft managing director Dimitris Pantazis trouwens een persconferentie, maar het blijkt dat hij ontwijkend antwoordt op vele vragen. In ieder geval beweert hij dat geen enkele mecanicien ontslag heeft genomen uit protest tegen de veiligheidsnormen van de luchtvaartmaatschappij. Hij weerlegde ook het gerucht dat de piloot, die normaal deze vlucht moest vliegen, weigerde om te vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *