Vliegtuigongeluk! (8)

We gaan nog bekend worden! Ik heb vandaag de halve dag aan de lijn gehangen met medewerkers van de VRT. Eerst een telefonisch gesprek op het 1-uur journaal en dan een heus interview vanuit een studio hier in Athene op het 7-uur journaal!
De VRT boekte de studio in het gebouw van ERT (de Griekse openbare omroep) en ik moest gewoon op tijd verschijnen in het quasi lege gebouw. Ik kreeg zo’n “oortje” in mijn oor gepropt en daar zat ik dan in een klein kamertje naar een camera te staren. Een erg vreemde gewaarwording. Het is niet makkelijk om voor een camera te praten.

Hoe dan ook: ik heb niet echt de gebeurtenissen kunnen volgen, maar het is ondertussen wel bevestigd dat het vliegtuig in kwestie al meerdere malen gelijkaardige problemen vertoonde. Toen het op 18 december 2004 een ernstig probleem had, is het nadien een maand in reparatie geweest in Londen. En er is inderdaad ook een mecanicien die ontslag heeft genomen bij Helios omdat hij het niet eens was met de politiek van het bedrijf.
En 1 zwarte doos is ondertussen reeds teruggevonden. De Griekse autoriteiten ondervragen nu de piloten van de F-16 gevechtsvliegtuigen en er wordt gezegd dat die beeldmateriaal hebben. Afwachten maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *