Vliegtuigongeluk!

Dit is snelnieuws: in Grammatiko, een dorp niet zo ver van Marathon, is een vliegtuig van de Cypriotische maatschappij Helios neergestort. Wellicht zijn er geen overlevenden. De regio is moeilijk toegankelijk en de felle wind maakt de reddingsoperatie (of moeten we zeggen bergingsoperatie) erg lastig. Het zou gaan om een vliegtuig dat op weg was van Larnaca, over Athene, naar Praag. Waarschijnlijk hebben alle passagiers de Cypriotische nationaliteit.
Rond de middag zou het vliegtuig zijn verdwenen van de radar in de Atheense luchthaven Eleftherios Venizelos. Het is vrij snel nadien opgemerkt door 2 F-16’s van de luchtmacht, die het vliegtuig begeleidden naar de luchthaven. Het vliegtuig bleek echter niet te volgen en iets later stortte het neer.
Volgens bronnen zou het vliegtuig problemen hebben gehad met de airconditioning (de piloten zouden dat hebben gemeld aan de controletoren in Larnaca, net na het opstijgen). Een passagier stuurde net voor het voor het ongeval een SMS waarin hij meldde dat de piloten dood waren. Het lijkt er dus op dat toxische gassen waren vrijgekomen in de cockpit en dat het vliegtuig niet meer werd bestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *