Nog een bommetje

Na de “bomaanslag” van vorige week, vlak bij het parlementsgebouw, hebben de bewoners van centraal Athene een bijzonder ongemakkelijke week achter de rug. Elke dag van de week was er wel ergens een telefoontje dat er ergens in het centrum een bom verborgen lag. Dit keer was het aan een kantoor van een of andere bank, dan weer aan een ministerie.
Maar vrijdagnacht was het dan toch bingo: iets voor middernacht ging er een bommetje af aan het algemeen perssecretariaat. Het ging weer om gasbusjes (zogenaamd camping gaz) die in een metalen doos zaten die in een vuilniszak werd gestopt. Dit soort ontploffingen komt al jaren voor in Athene, maar dit keer hebben de “bommenleggers” een naam: de “Samenzwering van de vuurkernen”. Deze organisatie heeft al wel wat meer op haar kerfstok: ze heeft trouwens vorige week ook de aanslag aan het parlement opgeëist. Men spreekt hier van een terroristische organisatie die zich aan het voorbereiden is op zwaardere aanslagen. De huidige aanslagen lijken voorlopig nog meer het werk van de anarchisten die in Exarcheia zitten.

Maar het is wel duidelijk dat ze de spierballen rollen en dat ze graag willen armworstelen met de minister van Openbare Orde (of Bescherming van de Burger – zoals het nu mooi heet) Chrisochoïdis. Het zijn spelletjes, die niet zo onschuldig zijn en heel veel overlast berokkenen, meer dan dat ze onrust bij de bevolking veroorzaken.

3 thoughts on “Nog een bommetje

  1. Je staat te veel stil bij de gkazakia. leg uit wat mankeert aan die CHrysochoidis. Pontishe mensen zijn niet zo arrogant. wat heeft hem zo verandert??

  2. @Tzeni, hij krijg lof toegestrooid van alle kanten. Zelfs extreem-rechtse Karatzaferis zou hem in zijn partij willen. Misschien is het onze Pontiër naar het hoofd gestegen? Καβάλησε το καλάμι;
    Je kunt op Facebook zelfs fan worden van Chrysochoïdis!

  3. ik zou het doorgeven aan Tzimis Panousis. vind hij leuk al de nieuw facebook pasokia.
    je weet wel opoios kabalaei polla kalamia mporei ke na katsei epano.
    de gemidelde griek heeft meer kans om wat erger mee te maken met de gewone kriminalteit dan de gkazakia. je wordt overvalen voor 50 eurotjes. trouwens er is geld gevonden.
    http://www.youtube.com/watch?v=z6idnY7XYKc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *