Toeristisch uitstapje

Gisteren zijn we een wandelingetje gaan maken in Plaka, het toeristische centrum van Athene. Hoewel je anders tegen een toeristische stad aankijkt als je er woont, is het toch steeds een plezier om door de smalle straatjes te kuieren en de Akropolis te zien opduiken achter allerlei hoekjes en monumenten.
Ik zag een Duitse toerist in shorts pal in de zon zitten, met een fles bier in de hand, terwijl hij een papieren zakdoekje in zijn neusgat stopte, omdat zijn neus was beginnen bloeden. Kijk, DAT doen we dus niet meer sinds we in Griekenland wonen: in de zon gaan zitten op de heetste uren van de dag en op de koop toe tegelijkertijd ook nog eens alcohol drinken. Zeer ongezond gedrag is dat.
In de vroege avond zijn we de heuvel van de Akropolis op geklommen, langs de trappen in Anafiotika. Dat is de buurt waar de bouwers van het koninklijk paleis (nu Syntagma) woonden. Die lui kwamen uit Anafi, een eiland net naast Santorini, en werden door Otto I naar Athene gebracht omdat ze een goede faam als bouwers hadden.
In de schaduw van de Akropolis hebben we een paar mezedes gegeten met een fris wijntje er bij, en het moet gezegd: dat is toch ook wel echt vakantie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *