Santorini (2)

Wat doet een bezoeker aan Santorini zoal? Het ligt voor de hand dat hij de archeologische site van Akrotiri bezoekt. Hij zal dan ook de 2 archeologische musea bezoeken, en de relatie leren kennen die Santorini en Kreta hadden.
Hij kan ook, zoals wij hebben gedaan, een cruise boeken in de caldera, of misschien wel een duik wagen met de toeristische duikboot.
Als hij van lekker eten houdt, dient hij zeker de locale specialiteiten van het eiland te leren kennen. Omdat Santorini vrijwel volledig bedekt is met vulkanische asse, is het duidelijk dat er zo goed als geen landbouw is. Toch heeft het eiland een paar uitzonderlijke produkten: de specifieke druiven Assyrtico en Nychteri zijn zeer typisch en groeien laag tegen de grond. Zij zijn de basis voor voortreffelijke wijnen. Verder heeft Santorini bijzonder lekkere fava bonen, unieke kleine zoete tomaten en witte aubergines (die nergens elders ter wereld voorkomen) en een vreemd soort komkommer die katsouni wordt genoemd. Kappertjes groeien weelderig op de rotsige bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *