Nationale feestdag en terug in de hitte

Zo, na 5 dagen verkoeling op het dramatisch mooie Santorini zijn we weer terug in de Atheense hitte. We zijn ontsnapt aan de 40 graden die men hier optekende 3 dagen geleden, maar het is toch nog steeds bijzonder heet.
Aangenaam was het echter op de residentie van onze ambassadeur gisteravond. Hij woont in één van de noordelijke voorsteden van Athene, en heeft een pracht van een tuin die veel koelte biedt. Toen we gisteren arriveerden rond 20u, werden we door de ambassadeur en zijn staf persoonlijk begroet, en uiteraard in het Vlaams (communautaire problematiek heeft geen plaats buiten België, vind ik nog steeds). Onder de genodigden zowat het hele corps diplomatique van Athene, die zich laafden aan Stella Artois, Leffe Blond, of Spa en lekker kleine hapjes voorgeschoteld kregen. Smaakvol aangebrachte kaarsen brandden rond het zwembad en op de trappen tussen de verschillende niveau’s van de tuin. Een erg mooi gebaar van onze ambassadeur om dit bij hem thuis te doen; voor zover ik me kan herinneren, is dat nog nooit gebeurd.
87% van de Belgen vindt dat België moet blijven bestaan: ondanks het feit dat we hier niet met tricolore vlaggetjes rondlopen, neem ik aan dat de expats die mening delen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *