Grieken en sex

The Wall Street Journal heeft 19.000 Europeanen uit verschillende landen  laten ondervragen naar hun ideeën over sex. Bij 2 van de antwoorden bekleden de Grieken de eerste plaats. Ten eerste: wanneer het de nationaliteit van de sexuele partner betreft, zoeken 77% van de Grieken het  in eigen land (dit in tegenstelling tot België, waar men duidelijk de voorkeur heeft voor een Mediterraan type). Ten tweede vindt 24% van de Grieken dat men ten minste 5 keer per week sexueel contact moet hebben (Belgen zouden 1 keer per week voldoende vinden). Tolerantie tegenover homoseksualiteit ligt anderzijds wel veel lager hier.
Zit de zon er voor iets tussen? Is het omdat mensen schaarser gekleed lopen en mekaar veel vaker tegen het half ontblote lijf lopen op een of ander strandje? Ik vermoed dat het zeker een rol speelt, en ik merk ook een duidelijk verschil in mentaliteit hier. Is het daarom ook dat sommige toeristen echt helemaal uit de bol gaan als ze hier aankomen? De Griekse kamaki vindt het allemaal prima.

Griekse kamaki? Wat is dat voor een beest? Kamaki betekent letterlijk harpoen en de metafoor gaat ook min of meer op in het Nederlands, waar we zeggen “aan de haak slaan”. Het gaat voornamelijk om Griekse jongens die hun tijd doorbrengen in gymzalen om er in de zomer zo goed mogelijk uit te zien. Dan gaan ze op zoek naar gewillige buitelandse toeristes, die een zomerliefje wel zien zitten. En blijkbaar gaat het nog vlot ook: sommige kamaki’s houden scores bij en je hoort ze spreken over meerdere tientallen veroveringen per zomer. U bent gewaarschuwd (hoewel ik merk dat vele toeristen het niet erg vinden om door een kamaki te worden benaderd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *