Heet

Ik schreef een paar dagen geleden dat de zomer nu echt wel begonnen was. En hij gaat meteen in een hoge versnelling! Overdag zitten we al rond de 38 graden. De choco hier in huis is zo vloeibaar als chocolademelk; als je van onder de douche komt, droog je je af en een minuut later sta je al weer in het zweet. In een geparkeerde auto stappen voelt aan alsof je in een oven bent beland. Maar er zijn ook voordelen, uiteraard. De was droogt op 2 uur tijd.
Toch is dit geen weer om buiten rond te lopen. De overheid raadt de mensen aan om niet in de zon te komen, veel vocht te drinken (alcohol is niet zo’n goed idee) en om eventueel aan het strand te gaan zitten (in de schaduw, dat spreekt).
De beste dorstlesser dezer dagen, is de karpouzi of watermeloen. Onze koelkast bulkt er van. Water helpt uiteraard ook, maar je dreigt het al wel eens te snel te drinken, en dan zweet je het er gelijk weer uit. Maar we klagen niet! Als ik lees dat het in België weer eens flink gestormd heeft, met grote schade tot gevolg, dan verkies ik toch de warmte. De airconditioning zal ons wel door de grootste hitte helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *