Antwoorden

Deze blog is blijkbaar didactisch materiaal geweest gisteren (met een knipoog naar @Leo) en er zijn heel wat vragen gesteld, die ik best wel beantwoorden. Om het wat overzichtelijker te houden, zet ik de antwoorden hier in een nieuwe post.
– Nee, ik ben geen familie van Dina Tersago. Er zou wel een verwantschap zijn, maar ik heb haar nooit ontmoet en wist voor 2001 niet van haar bestaan af.
– Ik ben in Griekenland komen wonen, omdat ik het inderdaad een mooi land vind en omdat ik best wel van de Griekse mentaliteit hou. Griekenland is een land van tegenstelling: besneeuwde bergen in de winter, waar je kan gaan skiën en eilandjes met prachtige stranden in de zomer. Het goede weer speelt natuurlijk ook een rol.
– Verschrikkelijke moorden zoals in Dendermonde hebben we hier gelukkig nog niet gehad, maar hier gebeuren natuurlijk ook wel misdaden en moorden, net zoals overal. Onlangs zijn een aantal minderjarigen nog naar de jeugdgevangenis gestuurd omdat ze een Georgische jongen hadden gepest. Toen die bij die pestactie van een trap viel en overleed, hebben de jongeren zijn lijk gedumpt in een rivier.
– Het leven in Athene is stressvol, want het is een miljoenenstad en het is er bijzonder druk. Het fijne is wel dat je maar even met de auto moet rijden om rustige plaatsen aan de waterkant of in de bergen te vinden, waar je volledig kunt relaxen.
– Oudgrieks wordt nergens meer gesproken in Griekenland. Het is voor Grieken natuurlijk makkelijker om het te lezen, maar ze verstaan het lang niet allemaal. Het moderne Grieks is veel eenvoudiger dan het Oudgrieks. Het dialect van Calabria in Zuid-Italië zou nog wel heel erg op het Oudgrieks lijken. Ook het Grieks dat op Cyprus wordt gesproken, zou nog dichter bij het Oudgrieks aanleunen.
– Ja, ik vind het Griekse eten lekker. Heel erg lekker zelfs! 😉
– Het bloggen op de site van de Standaard is niet mijn gewone dagtaak. Het is een hobby en ik word er niet voor betaald (het zou anders best wel een heel fijne job zijn). Ik werk in een IT-bedrijf om aan te kost te komen.
– De Grieken gebruiken inderdaad wel eens spreuken uit het Oudgrieks. Het is moeilijk te geloven maar niet-Grieken kennen vaak beter Oudgrieks dan de Grieken zelf. Vele mensen hebben hier geen zin om Oudgrieks te leren. Ze zijn toch niet van plan om met Plato of Homerus te spreken, zoals ze hier zeggen.
– Foto’s van het Griekse landschap heb ik zeker. Indien nodig, kan ik ze altijd wel op Flickr gooien.
– Classicus Marc Georges is mij niet bekend (ik ben zelf geen classicus, maar heb wel Latijn-Griekse gevolgd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *