Afval

Het zal hier gaan stinken. Athene heeft 1 wettelijke stortplaats, in Ano Liossia, en het gemeentebestuur aldaar heeft besloten om het stort gesloten te houden, tenminste tot morgen. (U zult zich misschien de naam Ano Liossia nog herinneren van de Olympische Spelen. Het stadium van Ano Liossia was het strijdtoneel voor judo en worstelen.)
Wat is er aan de hand? Voor de kust van Piraeus ligt het eilandje Psyttaleia (bekend uit de verhalen van Herodotus), waar het rioolwater van Athene wordt gezuiverd. Het residu dat overblijft na zuivering, zou ter plekke moeten worden omgezet in energie, maar wegens de immense bureaucratie is men nog niet begonnen met de bouw van een verbrandingsoven. Tot het zover is, wordt dat residu naar Ano Liossia gebracht.

De burgemeester en de bewoners van Ano Liossia zijn daar niet tevreden mee. Ten eerste is het stort bijna vol en ten tweede is men bezorgd dat het residu kankerverwekkende stoffen bevat.

De hele kwestie zal voor de Raad van State komen. Tot dan blijven we in Athene en Piraeus met ons afval zitten. De containers in de straten zullen niet worden leeg gemaakt, en met temperaturen rond de 30 graden zal het hier gauw gaan stinken. Hopen maar dat er snel een oplossing wordt gevonden.

VuilnisUpdate: het is nu zaterdag en nog steeds is het vuilnis niet opgehaald. Het ziet er niet naar uit dat er snel een oplossing zal worden gevonden. Ondertussen beginnen er zich heuse bouwwerken van afval te vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *