Elena

Tsjonge, jonge, men heeft ons hier goed gek gemaakt met Eurovision! Zoals ik al een hele tijd geleden heb geschreven, vertegenwoordigt Elena Paparizou Griekenland. En ze zou naar het schijnt één van de favorieten zijn. Er gaat geen dag voorbij, of worden TV-uitzendingen aan het hele gedoe besteed. Maar waarom al die media-aandacht in Griekenland? My Number One nu al de best verkopende single in Griekenland, en men moet de Grieken er niet van overtuigen dat het een nummer is dat het goed zal doen op Eurovision.

Er zit meer achter: ERT, de nationale Griekse omroep, heeft naar het schijnt ruim 7 miljoen euro geïnvesteerd dit jaar. Paparizou heeft al allerlei bezoeken afgelegd in heel Europa, om stemmen achter haar naam te krijgen vanavond. Het is een nationaal thema geworden, en men hoopt tegelijkertijd Griekenland te promoten om meer toeristen te lokken (iets dat vorig jaar met de Olympische Spelen niet zo goed gelukt is, wegens gebrekkige voorbereidingen). Dat kan verklaren waarom men nu zoveel aandacht besteed aan het fenomeen, want tot voor een paar jaar werd Eurovision nauwelijks gepromoot.

U mag er zeker van zijn dat Griekenland vanavond 12 punten zal krijgen van Cyprus: dat is een gegeven. En naar het schijnt speelt de Balkan-factor mee: Servië zou ook genereus zijn, net zoals F.Y.R.O.M en Albanië. Vanavond weten we meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *