Bioskoop

Gisteren zijn we naar de bioskoop geweest. Het prettige hier is dat de films altijd in de originele versie worden getoond, met Griekse ondertitels (wat trouwens een uitstekende manier is om je Grieks bij te schaven).

Binnen 2 weken zal het bioskooplandschap hier veranderen, want dan openen de openlucht-cinema’s. Daar moet je geen IMAX en THX verwachten, maar dat is ook niet erg: de openlucht-cinema’s hebben hun charme. Bovendien tonen ze niet altijd de recentste films; zodat je eigenlijk meer gaat voor het sfeertje. Je zit als het ware in een tuin, op gewone stoeltjes met tafeltjes er bij. Je hoort de krekels en de cicaden. Je kunt rustig een pizza mee naar binnen nemen en die daar opeten. Mensen zitten ook vaak te roken. Echt zomers is dat.

Er is wel iets dat me een beetje stoort in Griekse bioskopen (zowel binnen als buiten): je krijgt nooit de aftiteling te zien. Nu ben ik niet zo’n filmfanaticus, maar het is toch wel fijn om op zijn minst de namen van de acteurs te zien op het eind. Niet hier. De film is afgelopen en het publiek stormt meteen naar buiten. De bioskoophouder ziet dan wellicht het nut niet in om de hele aftiteling te laten lopen voor 1 of 2 mensen die toch wel iets meer willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *